Профил
Любими
Кошница
Оригинални парфюми - как успешно да ги различим от репликите?

Оригинални парфюми - как успешно да ги различим от репликите?

В търсене сте на нов аромат, който да се превърне в част от отличаващата ви същност? Парфюмът е любимият завършек на тоалета на много дами, както и на техните партньори. Този „аксесоар“ отдавна се е превърнал в средство за улавяне на спомени. Безпогрешно разпознаваме парфюма на любим човек. Свързваме конкретно шишенце с пътешествие и се връщаме на вълшебното място всеки път, щом го усетим.

Искате да откриете нов аромат за вас или да направите подарък на ваш близък? Представяме ви няколко лесни стъпки, с които да се уверите в качеството на един артикул. Обърнете внимание на следващите няколко съвета и лесно ще различите оригиналния аромат от добре направената реплика.

Колко дълго издържа парфюма на кожата ви?

Колкото и добри да са репликите днес, често по-ниската им цена подсказва за качеството на съставките, които са използвани при направата на даден парфюм. Ако след половин час ароматът избледнява, то най-вероятно става въпрос за имитация на оригиналния продукт.

Оригиналните парфюми са създадени, за да се задържат върху кожата с часове. Само едно пръскане от бутилката на любим аромат оставя дълготраен мирис. Ако получавате комплименти през целия ден, това означава, че нямате място за притеснение по отношение на оригиналността на закупения от вас парфюм.

Каква е цената на продукта?

Индикатор за магазини, които предлагат неоригинални продукти, а ги представят за такива, може да е цената. Имат ли шишенцата от 100 мл еднаква цена, въпреки разликата в марките? Тогава не се доверявайте, ако искате качествен парфюм.

В допълнение подобни магазини рядко могат да ви предложат шишенца с различна вместимост. Не предлагат подаръчни комплекти или продукти за тяло, които да използвате заедно с парфюма.

Дизайн и цялост на опаковката

Любимите ни производители на парфюми обръщат внимание на всеки детайл – от  нотките на аромата до цялостната опаковка и дизайн. Обърнете внимание на различните елементи. Изглеждат ли в унисон? Имат ли сходен дизайн? Ако визуално това, което виждате, изглежда като продукт, изработен от висококачествени материали, то няма място за притеснение.

Проверявайте и целостта на опаковката за нарушаване на целостта ѝ – залепване, натъртване, смачкване, дори размазване на напечатания шрифт. Репликите не могат да отговорят на стандарта на оригиналните парфюми в това отношение и вие безпогрешно ще ги различите.

Вида на бутилката

Как ви се струва флаконът на новия ви парфюм? Имитациите са направени от нискокачествени материали – имат пластмасови помпи, капсулирани са лошо и често текат. Не забравяйте и задължителната проверка. Новите оригинални неотваряни парфюми имат едно празно впръскване при първото натискане на помпичката им. Проверихте ли?

Доверете се на специализиран магазин

Парфюмите реплики често имат сходен с оригинала аромат в началото, затова понякога е трудно да ги различим на място в магазина, докато не ги изпробваме за по-дълъг период. Бъдете внимателни и се доверявайте на артикули със сертифициран произход. По-ниските цени подсказват и за по-ниското качество на съставките в продукта. Имитациите могат да предизвикат кожни и дихателни алергични реакции.

Така че нашият съвет е да се доверите на магазин с традиция в качеството на предлаганите парфюми. Защо да се притеснявате, когато имате доверен помощник в света на незабравимите аромати? Независимо дали сте в търсене на нов аромат, или искате да зарадвате любим човек, elinor.bg може да бъде вашият помощник в преоткриването на богатствата на парфюмерията.